FOTOGRAMMERTRIE
MAPPING
POINTCLOUD
EN VOLUMEBEPALING
MET EEN DRONE.

Creëer BIM modellen met Drone Mapping

Dankzij de inzet van drones kan een complete omgeving vlot verwerkt worden tot een model. Dankzij het invliegen van pointclouds kan er een in beperkte tijd een hoge kwaliteit map of model geleverd worden.

Met behulp van branchespecifieke drones zal ons mappingsteam geautomatiseerde vliegpatronen toepassen om het onderzoeksgebied in een rasterpatroon op lage hoogte (minder dan 120 m) te vliegen en overlappende multi-perspectief, geogerefereerde beelden met hoge resolutie op te nemen.

Volumebepaling

Door drones te gebruiken om voorraadmetingen te berekenen, kunt u eenvoudig uw huidige voorraadvolumes vergelijken met eerdere onderzoeken en de voortgang van de locatie volgen. U kunt voorraadonderzoeken ook vergelijken met een ontwerpbestand om te berekenen hoeveel materiaal u nog moet toevoegen of verwijderen.

Voor professionals in de mijnbouw- en aggregaatindustrie is voorraadbeheer een van de belangrijkste gebruiksscenario’s voor drone-onderzoek. Bouwplaatsen gebruiken ook drones om hun bouwterreinen sneller te inspecteren. De 3D-kaarten die op basis van die vluchten worden gegenereerd, verzamelen bruikbare gegevens, waaronder berekeningen van het voorraadvolume.

Orthofoto’s

Met drones creëren we op ware schaal, gecoördineerde beelden waaruit directe metingen kunnen worden bepaald. Een orthomosaische kaart (of ortho-kaart) is een samengestelde afbeelding die recht naar beneden kijkt en over het algemeen wordt gemaakt voor grote terreinen. Deze kaarten kunnen worden gebruikt voor het nemen van nauwkeurige afstands- en oppervlaktemetingen, aangezien de vervorming aan de randen van de afbeeldingen als gevolg van de kromming van de aarde in de software is verwerkt en gecorrigeerd. Dit zorgt voor een perfect recht naar beneden zicht over alle delen van het beeld zonder enige verandering in perspectief op basis van perspectief.

3d CAD- en BIM-modellen

Getextureerde, gelaagde, fotorealistische en intelligente modellen die gebruikmaken van UAV-luchtkaarttechnologieën met resultaten die worden geleverd in pakketten zoals AutoCAD en REVIT.

Zo ontstaat er een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw.

Drone Mapping

Inspecteer het grote geheel met drone mapping

Drone mapping geeft letterlijk de mogelijkheid om “het grote geheel te zien”, maar misschien wel het belangrijkste waarvoor een drone wordt gebruikt, is om ‘tijd te besparen’. Of het nu gaat om het inmeten van een stuk onbebouwd land voor toekomstige ontwikkeling, het maken van een ortho-kaart van een 100 hectare grote boerderij om het grazen van vee beter te beheren, het bouwen van 3D-modellen voor vastgoedmarketing of het inspecteren en beheren van infrastructuur – de toepassingen zijn verreikend. We kunnen gegevens in een fractie van de tijd vastleggen.

Alle mogelijkheden met drone mapping

 • Topografische of Contour line maps
 • Orthofoto’s
 • DSM & DTM
 • 3D CAD- en BIM-modellen
 • Overstromingen in kaart brengen
Drone Mapping
Drone Inspectie

Gecertificeerde pilots

Ons team bestaat uit gecertificeerde drone-piloten en DOP’s (cameramannen) en omdat we vaak op projecten werken waar VCA VOL benodigd is, is ons team ook VCA VOL gecertificeerd. Wij werken alleen met mensen die gecertificeerd zijn en hun veiligheidspapieren hebben.

Ran Hendriks
Founder
+31638190954

Volg ons op social media

Sören Marijt
Manager Operaties 
+31 6 39711293
LinkedIn
Instagram
YouTube

Meer informatie?

Bel of stuur ons gerust een mail, om jouw ideeën
met ons te bespreken en natuurlijk de kosten 😉

  Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag te reageren op uw bericht.
  PolarPro-Drone-Addicts-Amsterdam-2048x801
  LumeCube-Drone-Addicts-Amsterdam
  LowePro-Drone-Addicts-Amsterdam
  Joby-Drone-Addicts-Amsterdam
  Menu
  Drone Addicts Professionele drone huren met piloot